top of page

Koreman's Limoncello Tiramisu

Bijgewerkt op: 26 nov. 2020

Wat is er nu leuker dan onze likeur verwerken in een luchtige tiramisu? De Tiramisu is de ambassadeur van la cucina Italiana. Samen met de Limoncello is het een Italiaanse klassieker onder de nagerechten. Laten we deze twee toppers samenvoegen tot het ultieme Italiaanse Dessert:


De Koreman's Limoncello Tiramisu 


Wat heb je nodig voor 8 dessertglaasjes? 100 ml Koreman's Limoncello 2 citroenen -> sap + schil 3 tl suiker 250 gr mascarpone 2 el lemon curd 200 gr magere kwark 300 ml slagroom 1 zakje klopfix 1 pak lange vingers 6 el poedersuiker - Geschaafde amandelen en / of munt (garnering) 8 Dessertglaasjes 

Wat gaan we doen? 

Verwarm de limoncello met het sap van de citroenen en suiker en laat dit zachtjes 4 minuutjes koken. Schenk het mengsel in een kom.Roer de mascarpone los samen met de kwark en lemon curd.Klop de slagroom en voeg hier de klopfix en poedersuiker aan toe.Meng de slagroom door het mascarpone- en kwarkmengsel (voorzichtig ivm de luchtigheid).Dip de lange vingers in het limoncello-mengsel (niet te nattig, de koekjes moeten stevig blijven) en verdeel deze over de dessertglaasjes.Bedek de lange vingers vervolgens met het mascarpone- kwarkmengsel. Laat de glaasjes nu minimaal een uur opstijven in de koelkast.Garnering: citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen.
- Salute                                      De Koreman Brothers


* Met dezelfde ingrediënten kan je ook een Koreman's Limoncello Taart 'bakken'. Volgende week delen wij dit recept op onze instagram en de website! 

514 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page