top of page
Screen Shot 2022-10-06 at 18.59.47.png
sanguincello_bottle_new-20.jpg

SANGUINCELLO

ZONNIGE EN PRIJSWINNENDE LIMITED EDITION

Met trots lanceerde Koreman’s in mei 2021 haar prijswinnende limited edition de Sanguincello. Gemaakt van de bijna gelijknamige biologische Spaanse bloedsinaasappel: de Sanguinello.

trial01-01.jpg

SANGUIN CELLO

Koreman's Sanguincello is gemaakt van de biologische Spaanse bloedsinaasappel Sanguinello.  De frisse smaak van het sappige dieprode vruchtvlees en de intense kleur van de oranje schil maken de Sanguincello uniek. 

Koreman's Sanguincello is net zo vol en romig als de prijswinnende Limoncello van Koreman's, maar met een zoetzure smaak en tonen van kers en framboos. Deze Sanguincello is volledig geproduceerd volgens het authentieke Koreman's recept en is 100% natuurlijk. 

trial01-01.jpg

 GESCHIEDENIS   

In de 17e eeuw werd de bloedsinaasappel ontdekt in de Filipijnen door de botanicus Giovanni Battista Ferrari. Giovanni omschreef de onbekende vrucht als een sinaasappelsoort met rood vruchtvlees en een heerlijke smaak, vergelijkbaar met die van druiven. In de 19e eeuw beschreef de Siciliaanse agronoom Giuseppe Inzenga (1815-1887) in het boek Agrumi Siciliani al verschillende soorten sinaasappelen, gekenmerkt door de opvallende rode kleur. De bloedsinaasappelsoort "Sanguinello" werd in 1929 officieel ontdekt in Spanje. Tegenwoordig worden ze vooral verbouwd in Spanje en Sicilië. De vrucht groeit namelijk het beste in een klimaat met warme dagen en koude nachten.

WhatsApp Image 2022-04-03 at 10.35.41 AM.jpeg

 CUISINE  

Het levendige vruchtvlees van een Sanguinello heeft qua uiterlijk wat weg van de grapefruit. Met haar subtiele zure smaak leent de vrucht zich goed voor zowel zoete als hartige gerechten. In de wereld van de gastronomie gebruiken chef-koks het sap, het vlees of zelfs alleen de schil die rijk is aan etherische oliën om gerechten te voorzien van frisheid en citrusachtige tonen . Bloedsinaasappelen worden voornamelijk gebruikt voor hun essentiële friszoete smaak. De vrucht komt voornamelijk voor in marmelades, salades, ijs en frisdranken. De Sanguinello is een rijke bron aan vitamine C en zit vol met belangrijke voedingsvezels.

trial01-01.jpg
KOR20210133-Achtergrond-K-wit-1600px_edi

 WIST JE DAT   

● De Universiteit van Messina op Sicilië doet onderzoek naar de eigenschappen van de natuurlijke rode kleurstof in bloedsinaasappelen. Deze stof zou de wanden van de aderen bij mensen versterken.

 

● De kenmerkende rode kleur is te danken aan de aanwezigheid van anthocyanen, een soort antioxidant die veel voorkomt bij bloemen. Hiervan wordt gezegd dat deze verantwoordelijk zijn voor het helpen voorkomen van kanker, symptomen van veroudering en andere gezondheidsproblemen.

 

● De anthocyanen, die de vrucht helpen verkleuren, ontwikkelen zich alleen als de temparturen overdag warm zijn en ‘s nachts koud.

 

● Er wordt aangenomen dat de bloedsinaasappel een mutatie is van de tangelo en pomelo.

 

● Bloedsinaasappelen hebben een beschermde geografische status in Italië.

K-WZW.png
K-WZW.png
K-WZW.png
K-WZW.png
K-WZW.png

LAAT JE OOK VERRASSEN DOOR ONZE ANDERE CELLO'S...

bottom of page