top of page

Italiaans Dessert met Passievrucht

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuw recept met Koreman's Limoncello. Een heerlijk Italiaans dessert met passievrucht, voor alle kookfanaten onder ons! Nodig voor 6 personen :

1,5 citroen

4,5 limoenen

9 passievruchten

300 ml Koreman's limoncello

225 g suiker

375 ml room

120 g poedersuiker

300 ml water

300 g lemoncurd

525 g mascarpone

450 g lange vingers (eventueel zelf maken, zie hieronder)

4 takjes munt

rasp

keukenmixer

Ovenschaal


Bereiden:

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng het sap, de rasp, Koreman's limoncello, water en suiker in een steelpan aan de kook en laat het zo'n 5 minuten doorkoken tot het een glad mengsel wordt. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen. Snijd de passievruchten door de helft en lepel ze uit. Spatel de lemoncurd, de inhoud van de passievruchten en 2/3e van de limoenrasp door de mascarpone. Doe de slagroom erbij. Doop de helft van de lange vingers in het limoncello-mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het limoncello-mengsel en verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers.

Zet de schaal voor minimaal 6 uur in de koelkast. Garneer de tiramisu met de rest van de passievruchten en eventueel wat munt en limoenschil.

Zelf de lange vingers maken? Voor 25 stuks: - 2 eiwitten

- 30 gram suiker

- snuf zout

- 2 eidooiers

- 60 gram suiker

- 50 gram bloem

- 10 gram maïzena - 30 gram suiker

- Spuitzak, bakplaat en bakpapier.

Klop de eiwitten in een kom samen met 30 gram suiker en zout stijf. In een andere kom klop je de eidooiers met de rest van de suiker (30 gram) tot het een luchtig mengsel is. Voeg het eidooier mengsel toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Zodra het bijna egaal van kleur is zeef je de bloem en maïzena langzaam bij het mengsel. Dit doe je beetje bij beetje (zoals bij risotto). Blijf rustig roeren zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit de lange vingers (10 cm) op een bakplaat met bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte aangezien ze nog wat gaan uitzetten in de oven. Bak de lange vingers in 10 minuten op 200 graden.

444 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page