top of page
debestelimoncello_header-10.jpg

HOE DRINK JE
LIMONCELLO?

Welkom bij onze gids over hoe je het beste kunt genieten van Koreman's Limoncello - de premium Limoncello die bekend staat om zijn verfijnde smaak en kwaliteit. Wist je dat de manier waarop je Limoncello drinkt en serveert van invloed kan zijn op de smaakervaring? Ontdek onze tips over het serveren van Limoncello in het juiste glas, zoals onze speciale Limoncello glazen of het bewaren van de fles in de vriezer of koelkast om de perfecte temperatuur te bereiken. Of je nu kiest voor een klassieke Limoncello of een van onze heerlijke andere cello's, het juiste glas en de juiste temperatuur kunnen het verschil maken. En als je je Koreman Limoncello wilt bewaren voor later, hebben we ook tips over hoe je het langer vers kunt houden. Laten we samen ontdekken hoe je het beste uit je Koreman's Limoncello kunt halen!

Make a Wish_Alyssa van Heyst Fotografie_8.JPG

UIT DIT SOORT GLAZEN DRINK JE LIMONCELLO

Limoncello is een heerlijke Italiaanse likeur die traditioneel wordt geserveerd als digestief na de maaltijd. Maar wist je dat het soort glas dat je gebruikt om limoncello te drinken, van invloed kan zijn op de smaakervaring? Hieronder bespreken we uit welke glazen je limoncello kunt drinken en waarom.

COCKTAILGLAZEN

Traditioneel wordt limoncello geserveerd in kleine glazen, zoals een shotglaasje. Echter wordt het steeds populairder om limoncello in een cocktail te verwerken. Zoals een limoncello Spritz. Op het terras zie je dan ook steeds vaker een groot glas met een limoncellococktail voorbijkomen. Iets waar de traditionele limoncello-fan wellicht aan moet wennen, maar dat voor de echte liefhebber zeker het proberen waard is!
 

Untitled design (12).png

HIER MOET DE BESTE LIMONCELLO AAN VOLDOEN

Verkozen worden tot beste limoncello van de wereld is niet voor iedereen weggelegd. Elk jaar proberen honderden limoncello-merken de beste limoncello van de wereld te worden. Toch heeft Koreman’s 2021 de gouden medaille van het IWSC mogen ontvangen, waardoor Koreman’s zichzelf de beste limoncello van de wereld mag noemen. Maar waar moet de beste limoncello aan voldoen? Hieronder hebben we enkele belangrijke kenmerken op een rijtje gezet:

Limoncello citroen.jpg
KOR20210133-Achtergrond-K-verloop-grijs-1600px_edited_edited.png

ZO KOUD KAN JE LIMONCELLO DRINKEN

Limoncello is een populaire Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, suiker en alcohol. Het is een verfrissende drank die vooral populair is in de zomermaanden. Maar wat is de beste manier om limoncello te bewaren? Alcohol bevriest niet, zoals je waarschijnlijk al wist. Toch kan je last hebben dat de inhoud van een fles limoncello, na een flinke tijd in de vriezer, meer weg heeft van slush puppy. Dit kan komen doordat limoncello een net iets te laag percentage alcohol heeft. Bij een normale vriezer zou tussen de 30 á 40% niet moeten bevriezen.  

MOET HET IN DE VRIEZER WORDEN BEWAARD?

Sommige mensen beweren dat limoncello het beste wordt geserveerd als het ijskoud is, dus ze bewaren het in de vriezer. Maar is dat wel de juiste manier? Het antwoord is dat het afhangt van persoonlijke voorkeur. Limoncello kan prima buiten de vriezer worden bewaard, maar sommige mensen vinden het lekkerder als het gekoeld wordt geserveerd. Wanneer limoncello ijskoud wordt geserveerd, neemt de smaak iets af. Echter neemt de lobbigheid van de limoncello wel toe. Wanneer je limoncello op zijn puurst wil proeven, moet je deze dus op kamertemperatuur drinken. Maar op een zomerse avond, opzoek naar een verfrissend drankje, snappen wij ook dat je limoncello het liefst ijskoud drinkt! Probeer het beide en vind jouw voorkeur.

SHOTGLAZEN

Als je van plan bent om limoncello te drinken als onderdeel van een feestje of bijeenkomst, dan zijn shotglazen een goede optie. Deze glazen zijn klein en handzaam, waardoor ze perfect zijn om te proosten met vrienden of om als onderdeel van een cocktail te gebruiken. Koreman’s glazen zijn hier verkrijgbaar.

Limoncello Spritz.png

TULPVORMIGE GLAZEN

Een andere populaire optie is om limoncello te drinken uit tulpvormige glazen. Deze glazen hebben een bredere opening aan de bovenkant, waardoor je de aroma's van de likeur beter kunt ruiken. Bovendien helpt de vorm van het glas om de smaken van de limoncello te concentreren, zodat je de volle smaakervaring krijgt.

Foto.JPG

Natuurlijke ingrediënten

Een goede limoncello wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals citroenen, suiker en alcohol. Vermijd likeuren die kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen bevatten. Dit beïnvloed de smaak zodanig, dat ook de kwaliteit hard achteruit gaat.

Evenwichtige smaak

Limoncello moet een evenwichtige smaak hebben, waarbij zoet en zuur in balans zijn. Het mag niet te zoet zijn en de smaak van alcohol moet niet overheersen. Het is belangrijk dat de likeur een aangename, verfrissende nasmaak heeft. Iets wat Koreman’s limoncello kenmerkt.
 

Kleur en geur

De kleur van limoncello varieert van lichtgeel tot felgeel. Een goede limoncello heeft een troebele, natuurlijke kleur zonder toevoegingen van kleurstoffen.
Daarnaast heeft limoncello een sterke citroengeur, maar dit mag niet te overweldigend zijn. Een goede limoncello heeft een frisse en subtiele geur. Iets wat je direct doet verlangen naar een zomerse avond op het terras.
 

bottom of page